Tweede druk

400.000 GENERATIES beleeft zijn tweede druk! Het boek heeft zijn weg naar de lezer te gevonden. Daar wil ik alle kopers en lezers bij deze ontzettend hartelijk voor danken. Hun aankoop is waardevast gebleken, want vier jaar na verschijnen is het nog steeds het enige boek ter wereld dat een volledige en sluitende verklaring biedt voor onze evolutie. Dat zal nog vele jaren en misschien wel altijd zo blijven. Het is namelijk vrijwel niet mogelijk een volstrekt andere verklaring voor onze evolutie op te stellen die evengoed voldoet aan alle wetenschappelijke criteria die daaraan gesteld moeten worden. 400.000 GENERATIES was, is en blijft een zeer opmerkelijk boek.

Waar is de pers?

Daarom is het eigenlijk best wonderlijk dat het nog helemaal geen aandacht van de serieuze pers heeft mogen ontvangen. Diezelfde pers besteed geregeld aandacht aan klein nieuws over onze evolutie. De laatste jaren zijn dit veelal weinig fundamentele details die zich afspelen in het staartje van onze evolutie. Niets mis mee natuurlijk, maar het is wel jammer dat het feit dat er een grensverleggende sluitende verklaring voor onze volledige evolutionaire geschiedenis is gevonden de pers blijkbaar volledig ontgaat. Wie weet komt dat doordat 400.000 GENERATIES niet alleen een paradigmaverschuiving is, die liggen altijd moeilijk, maar ook nog eens is geschreven door een onbekende schrijver zonder enige autoriteit. Welke wetenschapsjournalist durft daar nu zijn vingers aan te branden? Ik hoef het antwoord niet te geven. De grote Ollie B. Bommel zei het al: Hier ligt een schone taak!

Verbeteringen

De tweede druk is op een aantal punten verbeterd. Allereerst is het geactualiseerd naar de jongste stand van de wetenschap. Verder is van groot belang dat nu aan het slot van het eerste hoofdstuk een schema is opgenomen waarin de voorgestelde aanscherping van de evolutietheorie wordt samengevat. Ik heb er altijd spijt van gehad dit niet al in de eerste druk te hebben opgenomen, dit verzuim is nu goed gemaakt. Verder bleek het proces rond de vorming van onze stichterspopulatie en onze soort nog aanzienlijke scherper geformuleerd te kunnen worden. Ook onze stamboom die aan het eind van het boek is opgenomen had een op het eerste gezicht kleine maar bij nader inzien toch niet onbelangrijke wijziging nodig. Tot slot is de tekst op allerlei plaatsen leesbaarder gemaakt en zijn er fouten hersteld waarop lezers mij attent hebben gemaakt. Daarvoor wil ik hen op deze plaats nogmaals hartelijk danken. Door al deze wijzingen en meer ben ik trots op de tweede druk. Ik hoop dat ook deze editie zijn weg naar nieuwe lezers mag vinden. En naar de pers natuurlijk. Het wordt echt tijd!

Reageren

Heb je vragen of opmerkingen? Stel ze via het contactformulier op de website. Elke vraag of opmerking is welkom en je krijgt altijd antwoord. Benieuwd naar andere blogs? Bekijk de blogpagina en lees ze allemaal. 

Bestel 400.000 GENERATIES eenvoudig via de knop hieronder. Voor slechts €17,50 heb je het de volgende dag in huis.

400.000 GENERATIES. Het verhaal van ons allemaal.