Dick Slagter geeft lezing bij Boekhandel Prins

Woensdagavond 8 juni geeft Dick Slagter om 20.00 uur een lezing bij Boek- en Kantoorvakhandel Prins over zijn boek 400.000 generaties. “Dick Slagter woont al enige jaren in Stokkum en wij vonden het juist leuk om ook aandacht te schenken aan een lokale schrijver”, vertelt José Prins. Kaarten voor deze avond zijn vooraf verkrijgbaar en kosten 7,50 euro per persoon inclusief een kopje koffie of thee.

Dick Slagter schreef het boek 400.000 generaties en zegt hierover: “Dit is het eerste en enige boek in de wereld dat de evolutie van de mens volledig en sluitend verklaart. 400.000 GENERATIES is het verhaal van ons allemaal”. Boeiend zal Dick Slagter ongetwijfeld vertellen hoe hij er toe kwam om dit boek te schrijven waarin hij de evolutie beschrijft van de mens dat sterk leek op de chimpansee.

De chimpansee is in al die jaren niet veel veranderd maar de mens daarentegen wel, zo stelt de schrijver. “Wij verloren onze vacht, gingen rechtop lopen, werden monogaam, gingen praten en kregen grote hersenen. We lijken nauwelijks meer op de aap die we ooit waren. Sinds Darwin zijn er inmiddels ruim 150 jaar verstreken en al die tijd hebben tal van wetenschappers uit de gehele wereld getracht het verhaal van onze evolutie te reconstrueren. Dat heeft een schat aan belangwekkende feiten opgeleverd op de meest uiteenlopende terreinen. Toch heeft al die kennis ons nog niet veel wijzer gemaakt. Losse weetjes vertellen nu eenmaal geen verhaal, daar is meer voor nodig. Om dat te kunnen doen moeten al die feiten betekenisvol met elkaar worden verbonden. Pas dan kan onze evolutie begrijpelijk worden gereconstrueerd. Dit boek vertelt dat indrukwekkende verhaal van ons allemaal in heldere, pakkende taal en doet dat net zo wetenschappelijk verantwoord als de feiten zelf”, aldus Dick Slagter.