Artikel in streekblad Contact

Bij Boek en Buro in de Beukerstraat 77 in Zutphen ligt er op de eerste verdieping zelfs een hele stapel boeken geschreven door Dick Slagter uit Markelo: 400.000 GENERATIES. Het verhaal van ons allemaal.

De vraag “waar komt de mens vandaan?” houdt iedereen wel eens bezig. Maar het antwoord is allesbehalve makkelijk. Sommigen vinden het antwoord in het geloof en dat is prima. Kijk je naar de wetenschap, dan wordt het ingewikkelder. Sinds Darwin zijn theorieën presenteerde hebben talloze wetenschappers uit de gehele wereld gezocht naar onze oorsprong, maar een antwoord vonden ze niet.

Het boek 400.000 GENERATIES breekt met die traditie. Het geeft voor het eerst in de wetenschappelijke geschiedenis sluitende antwoorden op alle belangrijke vragen. Dat dit nu toch is gelukt, komt omdat de schrijver van het boek, Dick Slagter, bij toeval stuitte op een nog door niemand eerder ontdekt spoor van onze evolutie. Hij volgde dit 12 jaar lang minutieus. Het leidde tot volstrekt nieuwe inzichten en resulteerde in de eerste reconstructie van onze biologische geschiedenis die voldoet aan werkelijk alle eisen die je eraan mag stellen. Pakkend geschreven in heldere taal is het bovendien een echte pageturner. Voor slechts € 17,50 te koop in elke (digitale)boekhandel.